bijzondere bomen en struiken

Wist je dat wij een nieuwe plantenboulevard hebben? Centraal op ons tuincentrum hebben wij een nieuw concept gerealiseerd. Je vindt er ons bijzonder assortiment van solitaire bomen en struiken, echte eye-catchers voor in de tuin. Een deel van deze bomen zijn bij de kwekers speciaal door ons geselecteerd, zodat de kwaliteit en vorm worden gegarandeerd. De planten worden op een sfeervolle manier gepresenteerd rondom een oude boerderij met 8.000 m2 tuinbeleving.

Naast onze plantenboulevard hebben wij op onze locatie – aan de overkant van de boerderij – het plantenplein. Daar staan de bijzondere bomen en struiken van groot formaat in 100 tot 600 liter potten. Alles is voorzien van foto’s met daarbij bijzonderheden vermeld.

Uiteraard zijn er ook volop vaste planten in verschillende maten zodat je een mooie combinatie voor je plantenborder kunt maken. We adviseren je graag.

Adres en openingstijden

Een impressie van onze bijzondere bomen en struiken (BINNENKORT MEER…)

Arbutus Unedo (aardbeiboom)

Tetrapanax Papyrifera (Rijstpapier plant)

Stachyurus Preacox (Staartaar)

aardbeiboom
Klik om te vergroten

Na 5 à 6 jaar verschijnen in de herfst (vroege winter) dichte pluimen met kleine witte (tot lichtroze) klokjesvormige bloemen. Hier komen later rode vruchten aan. Deze vruchten zijn eetbaar (als de zomer lang genoeg duurt om ze te laten rijpen) Winterhard tot -12 ℃. Bescherm de boom dus tegen strenge (vorst)wind.

Advies: plant de Arbutus op een zonnige, beschutte plaats

Gymnocladus diocia (doodsbeenderenboom)

Klik om te vergroten

De sierwaarde van de Gymnocladus Dioica zit hem in de grillige knokige twijgen en bijzonder mooi samengesteld groot blad. De boom komt in blad rond april/mei en de bladeren kunnen tot 100cm lang worden.

Lees hier meer over de Gymnocladus Dioica.

Klik om te vergroten

De Tetrapanax is een opvallende sierplant met lang gesteelde, grote vijflobbige bladeren die 50-75 (of zelfs 100!) cm breed kunnen worden. De plant kan tot 3,5 meter hoog worden, maar in NL blijven ze meestal kleiner.

Lees hier meer over de Tetrapanax Papyrifera.

 

 

Zanthoxytum Similans (kiespijnboom)

Klik om te vergroten

Zanthoxylum similans is een bijzondere kleine boom of meerstammige grote heester met een enorme sierwaarde voor degene die het wil zien. Hij kan een hoogte bereiken van uiteindelijk 3 meter. De bloemkleur is crème en de bloeitijd mei /juni.

Lees hier meer over de Zanthoxylum Similans.

 

 

Klik om te vergroten

De Stachyurus Praecox is een zeldzame vroegbloeiende sierheester. De struik kan 2,5 tot 3 meter hoog worden en heeft afstaande roodbruine, glanzende twijgen. De sierheester valt op door de lange volle, heldergele bloemtrossen van 5 tot 8 cm.

Lees hier meer over de Stachyurus Preacox.

ACER PALMATUM SC. (JAPANSE VINGERBLAD ESDOORN)

Klik om te vergroten

Acer palmatum Scolopendrifolium is een recht opgaande vorm met diep ingesneden bladeren die er zacht en luchtig uitzien. De bladeren zijn middelgroen met licht rode bladstelen, kleine rood paarse bloemen in de lente.

HOVENIA DULCIS
(JAPANSE KENTENBOOM)

Klik hier voor vergroten

Hovenia dulcis is een bladverliezende heester of kleine sierboom die bloeit in juni/juli. De crème witte bloesem ruikt lekker en is licht geparfumeerd. Uit de uitgebloeide bloemstelen groeien vruchten in clusters. Deze zijn smakelijk zoet en lijken op krenten.

ALNUS GLUTINOSA IMPERIALIS (KEIZERLIJKE ELS)

Klik hier voor vergroten

Alnus glutinosa groeit vanuit struikvorm uit tot een sierlijke middelgrote boom.  De groei is traag, het blad is zeer diep ingesneden en gaafrandige lobben zijn lijnvormig. Mooie groeiwijze met decoratieve elzenproppen vanaf september en afhangende takken.

SAMBUCUS NIGRA BLACK TOWER (ZWARTE VLIER)

Klik hier voor vergroten

Sambucus nigra Black Tower bloeit in juni/juli met schitterende roze schermbloemen die uit groeien tot trossen paars zwarte bessen. De bessen kunnen gebruikt worden voor vlier bessen sap. De plant met donkerpaars blad groeit in een aantrekkelijke zuilvorm en  trekt vlinders, hommels en bijen aan.

CLADRASTIS KENTUKEA (GEELHOUT)

Klik hier voor vergroten

Cladastris is een zeldzame laag vertakte boom/struik met brede kroon. Deze wordt vaak als meerstammige struik gekweekt. Groot samengesteld blad dat wel 8 tot 14 cm lang kan zijn. De loshangende pluimen met geurende witte bloemen zijn circa 25 cm lang. In het najaar verschijnen groen tot bruin paarse peulen.

STYRAX JAPONICUS JUNE SNOW (STORAXBOOM)

Klik hier voor vergroten

Styrax japonicus is een middelgrote boom, vrij compact en regelmatig gevormde smalle piramidale kroon. Blad is ovaal, langwerpig, glanzend groen. Deze bloeit in juni met aantrekkelijke gele meeldraden en is sterk geurend. Styrax geeft eivormige grijsgroene steenvruchten.