tuinoverkapping
28
jan

Welke terrasoverkapping staat mooi in jouw tuin?

In de zomer is het heerlijk om avonden lang in de tuin te zitten en te genieten van de buitenlucht. Ook overdag wil je heerlijk kunnen zitten in de tuin zonder in de volle zon te zitten. Met een terrasoverkapping in de tuin kun je schaduw maken, of regen en wind tegenhouden en zo ook op koudere dagen buiten zitten. Er bestaan verschillende materialen waar je de terrasoverkapping zelf en het dak mee kan maken.

Een terrasoverkapping van hout

Hout heeft een natuurlijke en warme uitstraling, waardoor het bij iedere type woning past. Er zijn tientallen soorten, texturen en kleuren verkrijgbaar. Hout is makkelijk te bewerken en relatief goedkoop. Mocht je een beperkt budget hebben, dan is een houten terrasoverkapping een goede keuze. Bovendien is hout duurzaam en gaat het dus jaren mee.

Een terrasoverkapping van aluminium

Terrasoverkappingen van aluminium zien we ook steeds meer terug. Aluminium is licht, sterk en heeft een strakke, moderne uitstraling. Ideaal voor moderne woningen. Ook heeft aluminium bijna geen onderhoud nodig en zal het niet roesten. Een terrasoverkapping van aluminium gaat wel tot 30 jaar mee.

Een dak op je terrasoverkapping van glas

Glas biedt vele voordelen. Je hebt een fantastische lichtinval voor optimaal gebruik van daglicht. Met gelaagd glas blijft warmte langer hangen in de winter en in de zomer heb je meer koelte. Gelaagd glas werkt ook geluiddempend. Regelmatig schoonmaken met een doekje is voldoende, dus je hebt er weinig onderhoud aan.

Een dak op je terrasoverkapping van polycarbonaat

Polycarbonaat is een sterke kunststof waarmee eenvoudig platen gemaakt kunnen worden voor op het dak van je overkapping. Polycarbonaat zal niet snel breken of scheuren en is daarom goed bestand tegen stevige wind en sneeuwval. Het is ook gemakkelijk te bewerken, waardoor plaatsing snel gaat.

Een dak op je terrasoverkapping van PVC

PVC is ook een kunststof waarmee je dak gemaakt kan worden. Het is drie keer zo sterk als glas, maar minder sterk dan polycarbonaat. Voordelen zijn dat het relatief goedkoop is en licht materiaal is. Je kunt daarom een schuifbaar dak maken en zo de lichtinval regelen.

 

Hulp of advies nodig van de hoveniers van Peppelhoeve? Bel ons op 0413 475 286 of mail naar tuinstyling@peppelhoeve.nl. Wij staan voor je klaar om de ideale terrasoverkapping voor je uit te zoeken!