10
mrt

Tuintips van de hovenier (maart 2018)

  • We krijgen meer zon in deze tijd van het jaar: genieten! Verwijder nu de groene aanslag van bestrating en de tuinmeubelen die in de winter zijn blijven staan. Doe dit met schoon water of gebruik milieuvriendelijke middelen die je kunt krijgen via de vakhandel.
  • Woelratten en woelmuizen wil je liever niet in de tuin: al vretend aan de plantenwortels kunnen ze veel schade aanrichten. Je kunt ze het beste verdrijven door stinkende producten in de gangen te leggen zoals mottenballen of mollen carbid.
  • Tijdens deze periode zie je veel tuinliefhebbers grote bomen snoeien of zelfs verwijderen/rooien. Soms lijkt dit makkelijk maar het kan ook tegenvallen. Schakel op tijd een goede vakman in om onnodige risico’s te voorkomen. Hier gaat de kreet ‘ieder zijn vak’ zeker op!
  • Heb je last van bodemverzuring? Strooi dan kalk om dit tegen te gaan. Doe dit zowel in de tuin als op het gazon. Door bodemverzuring kunnen planten vatbaarder worden voor ziekten.
  • Dit is het uitgelezen moment om te werken aan de verbetering van je tuin. Denk hierbij aan het aanleggen van paden en terrassen, het herstellen van het gazon of verrijking van de grond met voedingsstoffen.

Hulp nodig? We horen het graag.